Sıkça Sorulan Sorular
YIKA, barındırdığı akıllı yaka kartları, sensörler ve kamera modülleri aracılığı ile çalışanlarınızın el hijyenini takip etmenizi ve raporlama sistemi sayesinde müdahale edilebilir veriler ile geri bildirimler vererek el hijyeni uyum oranını arttırmanızı sağlar.
Hastanelerde ve gıda üretimi & servisi yapılan tesislerde takibi zorunlu ve insan eliyle yapılan bu süreci dijital hale getirip, el hijyeni uyumunu hızlıca artırarak yüz binlerce ölüme & milyarlarca dolar yıllık maddi kayba yol açan hastane enfeksiyonlarının ve gıda kaynaklı salgınların yayılmasını ~%50 azaltır.
Hastaneler için:
Enfeksiyon başına ortalama $1,500-$2,000 olan tedavi, uzayan hasta yatış süresi ve kaynak kullanımı maliyetlerini azaltır. YIKA, hastane enfeksiyonu vakalarını yarı yarıya azaltarak aynı yıl içinde maliyet tasarrufu ve yatırım geri dönüşü sağlar. Yoğun bakımdan servise hasta geçişini hızlandırarak oluşabilecek operasyonel darboğazları önler.
Gıda üretim ve servis tesisleri için:
Gıda kaynaklı salgınlar ve ürün kontaminasyonunu önleyerek maliyetli geri çağırmaları engeller. Plastik eldiven kullanımını ortadan kaldırarak, bu tasarrufları YIKA’ nın yıllık maliyetleri ile eşleştirir.
- Akıllı yaka kartları ve hijyen koruma bölgeleri içerisine yerleştirdiğimiz sensörler sayesinde el hijyeni sağlanan ve el hijyeni beklenen anları, personelin çalışma rutinini etkilemeden, DSÖ standartlarında izler. Yaka kartlarındaki kırmızı ve yeşil ışıklandırma sayesinde çalışanlara el hijyeni sağlaması gereken anlarda hatırlatıcılar gönderir.
- Sahadan toplanan bütün verileri işler ve raporlama uygulamamızda Enfeksiyon Kontrol Komitesi ve Gıda Kalite Uzmanlarına aksiyon alınabilen nitelikli istatistikler sunar. Böylelikle el hijyeni uyumunu hızlıca yükseltmelerini sağlar.
YIKA’nın kurulumu akıllı yaka kartları, tak-çalıştır sensörleri ve kullanıcı dostu websayfasıyla oldukça kolaydır. Herhangi bir tesisat veya delme işlemine ihtiyaç duymaz. Daha fazla detay için bize ulaşabilirsiniz.
YIKA yapay zekayla desteklenen bir IoT sistemidir. İçerisinde birbiriyle haberleşen akıllı yaka kartları ve sensörler, görüntü işleme temelli kamera modülleri ve bir raporlama arayüzü bulunur.
Dünyadaki hastanelerin ve gıda tesislerinin büyük çoğunluğunda el hijyeni manuel olarak, kağıt kalemle yapılan gözlem formları ile takip edilir. Enfeksiyon önleme uzmanları bu formlar üzerinden aksiyon alınabilir veriler üretmekte çok fazla zaman harcar. CDC, ortalama bir hastanede her 2 el hijyeni anından 1’i, gıda endüstrisinde ise 3’ünden 2’sinin atlandığını belirtiyor. Düşük el hijyeni uyumu ise her sene yüzbinlerce insanın hayatına mal olan ve milyarlarca dolar direkt maliyete yol açan hastane enfeksiyonların ve gıda kaynaklı salgınların en önemli sebebidir. YIKA el hijyeni takibini dijital ve kesintisiz takip ederek çalıştığı kurumlarda manevi ve maddi kayıpların önlenmesine yardımcı olur.
YIKA, kurulumu yapılan alanlardan toplanan bütün verileri 7/24 işler ve raporlama uygulamasında aksiyon alınabilen nitelikli istatistikler sunar. Böylelikle ihtiyaç duyulan her an el hijyeni uyumu izlenebilir. Geriye dönük rapor oluşturulabilir.
YIKA ile DSÖ’nün önerdiği endikasyonlar takip edilir. Akıllı yaka kartları sayesinde kişi bazında istatistikler sunar, yaka kartı kullanıcılarını doğru anlarda proaktif olarak uyarır ve kamera modülü ile ellerin ne kadar iyi yıkandığını ölçebilir. Bu nitelikli istatistikler kurumlara anında aksiyon fırsatları sunarak uyum oranını kesintisiz gözlem verisi ile doğru bir şekilde ölçmemize ve hızlı iyileştirmemize yardımcı olmaktadır.
YIKA, el hijyeninin takip edildiği hastaneler, restoranlar, süpermarketler ve gıda üretim tesislerinde kullanılmaktadır.